Met een leeftijd van ongeveer 6 maanden – dit verschilt per hond – zit je hond volop in de pubertijd. De grenzen die jij de hond tijdens zijn puppyperiode hebt aangeleerd, worden door je hond dan ook volledig op de proef gesteld. Geduldig en consequent blijven is hierbij o zo belangrijk. 

Alle lessen in de gedrag- en gehoorzaamheidstraining voor de hond hebben dan ook de focus om je viervoeter bewust te maken van de grenzen die jij als baas hebt vastgesteld: wat mag wel en wat mag niet. Dit doen we uiteraard aan de hand van diverse oefeningen, om de hond zowel fysiek als mentaal uit te dagen. Na hard werken is het altijd tijd voor ontspannen. We bieden allerlei leuke spelletjes en attributen aan om ook nog even te kunnen ravotten met de hond.

Wat leert de hond tijdens de gedrag- en gehoorzaamheidstraining?

We bieden diverse gedrag- en gehoorzaamheidscursussen aan, voor zowel beginners als gevorderden.  De groepen worden zoveel mogelijk samengesteld op niveau, zodat het voor iedereen die deelneemt leuk en leerzaam is. Elke les en elke cursus krijg je weer andere oefeningen en uitdagingen, zodat je elke keer weer iets nieuws leert en je hond blijft verrassen. Tijdens de lessen staan onder andere de volgende oefeningen centraal:

 • het verbeteren en uitbreiden van commando’s als ‘zit’, ‘af/lig’, ‘blijf’ en ‘komen’
 • het opvolgen van commando’s op afstand
 • het netjes meelopen naast de baas
 • commando’s opvolgen terwijl er verleidingen in de buurt zijn
 • commando’s opvolgen los (zonder lijn)
 • de gebits- en lichaamscontrole
 • het leren vastpakken van voorwerpen
 • het spelen en ravotten

Voor welke hond is deze cursus geschikt?

Deze training is bedoeld voor honden vanaf de leeftijd van +/- 6 maanden. Alle rassen en kruisingen zijn welkom! Heb je onze puppytraining al gevolgd? Dan kun je met je jonge hond naar de eerste Gedrag- en gehoorzaamheidscursus doorstromen.

Wil je als nieuwe cursist aansluiten bij een van deze groepstrainingen? Dan dien je eerst een intake te boeken. Want stel je voor dat je als nieuwe cursist opeens in een groep wordt geplaatst, en jouw hond daar niet bij lijkt te passen! Dat is vervelend voor jou en je hond, maar ook voor de huidige cursisten die al flink aan het trainen zijn. Om onrust in de groepen te voorkomen en ervoor te zorgen dat elke hond met eigenaar in een passende groep verwelkomt kan worden, plannen we dus eerst een intake in. Hiermee kunnen wij ons een goed beeld vormen van jou en je hond. In deze privéles kijken we wat je hond aan basiscommando’s kent en opvolgt, en hoe je hond zich gedraagt. Aan de hand daarvan kunnen wij een juiste inschatting maken voor een passende groep waarin je kunt gaan deelnemen.

Heb je al een aantal gehoorzaamheidscursussen gevolgd maar wil je vooral lekker blijven doortrainen met je hond, dan kan dat bij ons. Er is  altijd een gedrag- en gehoorzaamheidscursus waar je bij kunt blijven trainen.

Kom je voor de eerste keer bij ons trainen?

Lees dan ons blogartikel ‘De eerste keer naar hondentraining: wat kan je verwachten?’. Hierin vind je handige tips voordat je naar de eerste les komt.

Cursusinformatie gedrag- en gehoorzaamheidstraining voor de hond vanaf 6 maanden

 • Voor specifieke tijden en data, check onze agenda.
 • Als nieuwe cursist is vooraf een intake verplicht.
 • De cursus vindt plaats op het trainingsterrein van Doderer Hondenschool in het Ghoybos.

Ik wil me aanmelden voor Gedrag- en gehoorzaamheidstraining

 • Info hond

 • Info eigenaar

 • Stel hier nog je vraag of geef aanvullende informatie over jezelf/hond