Hoe heerlijk zou het zijn als je hond op afstand gehoorzaamt en naar je luistert? Een hondenfluitje is dan ook een mooi hulpmiddel in het trainen van je hond. Daarom organiseren we op gezette tijden de workshop ‘Gebruik hondenfluitje’. Hierin komt o.a. aan bod:

  • Waarom een toonvaste (en hoorbare fluit voor de hond) belangrijk is
  • Welke mogelijke fluitsignalen je kunt gaan leren
  • Hoe je een commando voor de hond koppelt aan het fluitsignaal
  • Het belang van timing & beloning bij het gebruiken van het hondenfluitje

De workshop is opgedeeld in een theorie- en praktijkgedeelte. We starten met de theorie, waarin we uitleggen waarom een hondenfluitje een handig hulpmiddel kan zijn bij het trainen van je hond, hoe je een keuze maakt in de verschillende hondenfluitjes die te koop zijn en waar je in de keuze op moet letten om het beste fluitje voor jou en jouw hond te kopen. Zit je met vragen of heb je een hondenfluitje en wil je graag dat we ernaar kijken? Daar is genoeg ruimte voor tijdens dit gedeelte van de workshop.

Na de theorie gaan we gelijk aan de slag! We demonstreren hoe je de fluit kunt introduceren bij je hond. Voordat je de fluit op je hond loslaat, is het verstandig eerst zelf te oefenen. Dus even de keel schrapen, en daar gaan we! Iedereen krijgt individueel de gelegenheid om te oefenen, waarbij we tips en feedback geven om ervoor te zorgen dat je fluitsignaal duidelijk is en de hond erop zal reageren. Na afloop is er ook nog genoeg mogelijkheid om vragen te stellen. Vergeet je goodybag niet mee te nemen! Je krijgt een hondenfluitje van een gerenommeerd merk van ons mee, om thuis verder aan de slag te gaan.

Hondenfluitje kopen

Voor, tijdens en na de workshop is het mogelijk een hondenfluitje te kopen. De kunststof hondenfluitjes inclusief koord zijn in verschillende kleuren beschikbaar zoals oranje, groen, roze, paars, geel, rood, grijs en zwart (zolang de voorraad strekt).

Het hondenfluitje: geen magisch instrument zonder jouw inzet

Verwacht je bij de aanschaf van een fluitje wonderen en dat je hond nu perfect zal komen als je roept? Dan kom je helaas van een koude kermis thuis. Het hondenfluitje is geen magisch instrument dat je hond leert te komen als je roept. De fluit wordt gebruikt in het verlengde van de al aangeleerde commando’s. Komt de hond (nog) niet (goed) op je stemcommando wanneer je roept, dan is het zaak dit eerst te verbeteren. Een fluit is namelijk vooral voor gebruik op afstand (buiten stembereik), dus garantie dat de hond naar je komt is daarbij wel noodzakelijk. Voert je hond de commando’s goed uit, dan is het hondenfluitje een geweldig hulpmiddel om je hond tijdens het loslopen of op grote afstanden ook te laten gehoorzamen.

Informatie workshop Gebruik hondenfluitje

De workshop duurt 30 minuten. Hierin zullen we informatie geven over het nut en doel van de fluit, hoe te starten met de hond te leren reageren op de fluit en hoe je er zelf mee aan de slag kan.
Er is geen (basis)kennis vereist! Dus of je ooit al wel met een hondenfluit hebt gewerkt of dit de eerste keer zal zijn, of je gewoon geïnteresseerd bent of dit wellicht iets voor je is: deze workshop is op instapniveau en iedereen is welkom!

De hondenworkshop Gebruik hondenfluitje plannen wij een paar keer per jaar in en gaat door bij genoeg animo. Dus heb je interesse? Laat het ons weten! Zo zal er sneller eentje plaatsvinden. Hou voor de eerstvolgende startdata onze agenda in de gaten.
De cursus vindt plaats op het hondentrainingsterrein van Doderer Hondenschool in het Ghoybos.

Ik heb een vraag over Workshop Gebruik hondenfluitje