Welkom bij Doderer Honden Speel-o-theek! Hier verhuren wij diverse hondenpuzzels. Samen met je hond puzzelen is erg waardevol. Het daagt je viervoeter mentaal uit, geeft je hond zelfvertrouwen, is makkelijk in te zetten wanneer je maatje even wat minder fysiek belast mag worden en is bovenal ontzettend leuk om te doen! Maar hondenpuzzels zijn erg duur en de keuze is ook nog eens reuze. Welke puzzel vindt jouw hond leuk en hoe zorg je ervoor dat de hond niet gefrustreerd raakt bij het proberen op te oplossen van een puzzel? 

hondenpuzzel
hondenspeelotheek

Via onze Honden Speel-o-theek in Leiden Zuid-Holland kun je verschillende spellen uitproberen zonder dat je hier veel in hoeft te investeren. Bovendien heb je steeds een andere puzzel in huis, waardoor je je hond elke keer opnieuw geestelijk blijft uitdagen.

Is mijn hond geschikt voor een puzzel?

Jong of oud, fysiek gezond of revaliderend, geduldig of snel afgeleid: puzzelen is voor elke hond en kan op elk niveau. We hebben dan ook voor elk wat wils. Een overzicht van de spellen die te huur zijn vind je hieronder (en we blijven het assortiment uitbreiden). 
hondenpuzzel-stapvoorstap

Elk spel hebben we eerst zelf met onze honden uitgeprobeerd. We weten precies waar de valkuilen zitten, op welke punten je de hond kunt assisteren en hoe je echt alles uit de puzzel haalt. Geloof ons als we zeggen dat er bij elke puzzel veel meer mogelijk is dan je denkt!

Bij alle spellen zit dan ook een door ons zelf uitgewerkte uitgebreide handleiding en videodemonstratie met een glansrol voor een van onze honden. Hiermee leert je hond stap voor stap wat de bedoeling is en wordt het samen spelen een groot succes! 

Hoe huren uit de Honden Speel-o-theek

Een puzzel huren uit onze Honden Speel-o-theek is het makkelijkst als je in regio Leiden (Zuid-Holland) woont. Huren gaat via een strippenkaart of losse huur. Vooraf betaal je een borg van € 20,-. Is de puzzel schoon, volledig en op tijd ingeleverd, dan krijg je de borg weer terug. Zo waarborgen wij dat het spel terugkeert in ons assortiment en we andere honden en eigenaren ook weer blij kunnen maken met de uitleen van het spel.

  • Een strippenkaart is € 20,-. Hiermee kun je 4 verschillende spellen huren. De huurtijd is 2 weken per spel. De strippenkaart is 1 jaar geldig.
  • Een spel los huren is € 6,- per spel per huurperiode van 2 weken.
Een spel reserveren doe je eenvoudig door te mailen of een WhatsApp/sms te sturen (06 – 15 95 41 17). Je ontvangt dan zo snel mogelijk een bericht of het spel in de Honden Speel-o-theek beschikbaar is. Ophalen en inleveren van de puzzels gebeurt op afspraak bij ons hondentrainingsveld. Tijd en datum overleggen we samen. 

Onderstaande puzzels zijn te huur:

Puzzels uit de Honden Speel-o-theek om mee te beginnen

Je hond voor het eerst laten kennismaken met een puzzel of heb je een pup die nog niet zo lang de concentratie vast kan houden? Begin dan met een puzzel uit deze categorie. Hiermee leert je hond de basis en bereid je je viervoeter voor op meer uitdagende puzzels die nog zullen komen!

bowlingbord

Kegelbord

Van 1 tot wel 7 kegels! Hiermee kun je lekker varieren. Gooit jouw hond een strike om alle voerbeloningen te pakken?

wiebelaar-hondenspelotheek

Wiebelaar

Oneindig spelplezier, want door de verzwaarde onderkant maakt de wiebelaar onvoorspelbare bewegingen en komt steeds weer rechtop te staan!

snuffelmat-dodererhondenschool

Snuffelmat

Een goede snuffelsessie met voer maakt de hond flink moe en geeft een voldaan gevoel. In de verschillende verstopmogelijkheden in deze mat kun je de gehele maaltijd van de hond kwijt, of natuurlijk alleen wat snacks gebruiken als zoekspelletje. Trouwens..ook katten vinden het leuk tussen de stroken te snuffelen en hun brokjes te vinden. (afmeting cm: 45Bx37Lx11H)

likmat-hondkat

Likmat (3 mogelijkheden)

Je hond mentaal aan het werk zetten op een kalme manier lukt goed met een likmat. De ondergrond met klein relief waaraan de hond kan likken, geeft een ontspannen gevoel. Met de zuignappen aan de achterkant is de likmat vast te zetten aan gladde ondergronden, zoals in de badkamer tijdens een wasbeurt.

slowfeeder-verhuur

Groen is gras

De aanschaf van deze voerbak in de winkels is – schrik niet – minstens € 40! Des te leuker dat je deze voor een prikkie kunt huren bij ons. Verstop snacks of maaltijden tussen de grassprieten die soms wel 8 cm hoog zijn! Daar is je hond wel even zoet mee.

Honden Speel-o-theek wanneer de hond 't puzzelen door heeft

De keuze is reuze in deze categorie! Met deze puzzels wordt het probleemoplossend vermogen van de hond nog meer aangesproken, want met deze puzzels bied je de hond meerdere manieren om de puzzel uit te spelen. Leer je hond verschillende technieken en versterk jullie onderlinge band.

triangel-der-koekjes

Triangel der koekjes

Een deksel opzij schuiven of optillen, hoe bereikt jouw hond de voerbeloningen?

flip&fun

Flip & fun

Lukt het jouw hond het deksel open te klappen met behulp van het hendeltje? Precisiewerk ten top! Genoeg te variëren met 3 verschillende onderdelen in dit spel. 

puzzelvoerbak-hondenschool

Doolhof-diner

Stop snacks of de gehele maaltijd in het ruime doolhof waarvan alle muren 5 cm hoog zijn. Onder de ‘stolpen’ aan de zijkanten kun je nog een extra lekker bijgerecht leggen ;). Deze voerbak is een leuk doolhof om te ontdekken.

breinspel-hond

Klik voor brok!

Rubberen deksels die in het spelbord liggen en twee klikdeksels die ook nog voertjes bewaren. Aan de hond de taak de juiste tactiek te bedenken om deze deksels te openen. Klik, voertje ik heb je!

schuiven-maar

Schuiven maar

Diepe deksels, vlakke deksels en een kegel die de koekjes afdekken. 1, 2, 3 schuiven maar!

koekjestombola

Koekjes-tombola

Altijd prijs bij dit rad van fortuin. Leer je hond hoe aan het rad te draaien, en de hoofdprijs valt er vanzelf uit!

doolhof-hondenpuzzel

Doolhof

Weet jouw hond via de schuifdeksels het middelpunt van het doolhof te bereiken? Daar wacht nog een lastig onderdeel met het bijna ongrijpbare eivormig dekseltje!

hondenpuzzel-tornado

Tornado

Met maar liefst vier lagen draaiplezier en 2 haast ongrijpbare deksels, zal je hond als een wervelwind de snoepjes willen bevrijden.

Honden Speel-o-theek voor de doorgewinterde puzzelaar!

Is jouw hond klaar voor de uitdagingen in deze categorie? Inzicht, geduld en probleemoplossend denken: de hond zal alle zintuigen in moeten zetten om bij de heerlijke voerbeloningen te komen die de puzzel voor je viervoeter verborgen houdt!

vierkant-hondenpuzzel

Vier in 'n vierkant

Vier verschillende dozen met elk weer een andere tactiek die nodig is om ze open te krijgen. Genoeg te variëren door de dozen op het speelbord te wisselen van positie. Krijgt jouw hond alle deksels open? Dat moet gevierd!

schaakmat

Schaakmat!

Met schuifdeksels zonder uitstekende gripvlakken is dit een flinke uitdaging voor je hond! Staat jouw hond snel schaakmat?

bothengelen

Bot hengelen

’t Vraagt flink wat geduld en finesse van de hond om met de touwtjes de deksels op te lichten om bij de voertjes te komen. Hengelen maar!

hondenpuzzel-verhuur-leiden

Toren van Leiden

Nee, deze toren staat niet scheef 😉. Maar als de hond de juiste bouwstenen uit de toren weet weg te halen, valt de beloning steeds een etage lager totdat het voertje uit de puzzel valt.

honden-speelotheek-puzzel

Mengpaneel

Schuifjes zonder gripvlakken en kegels waar een voerbeloning onder kan zitten, is tot daaraan toe.
Het mengpaneel heeft ook nog eens 2 verborgen lades waar de hond alleen via een specifieke oplossing bij de traktatie kan komen. Lukt het jouw hond de juiste knoppen op het mengpaneel te bedienen?

5 positieve effecten van een hondenpuzzel

Meer weten over het nut van hondenpuzzels en op welke momenten je een puzzel in kunt zetten? Lees er meer over in ons blogartikel Het nut van hondenpuzzels.

Spelregels

  • De Doderer Honden Speel-o-theek leent hondenspeelgoed uit aan cursisten van Doderer Hondenschool.
  • Puzzeluitleen vindt plaats via huur (in de vorm van een strippenkaart of losse betaling) en een borg.
  • De maximale puzzeluitleen per klant is 1 spel.
  • De huurtermijn is 14 dagen. Verlenging is mogelijk indien de puzzel niet door een andere cursist is gereserveerd. Heb je het spel gereserveerd, dan wordt er contact met je opgenomen zodra het spel beschikbaar is.
  • Bij overschrijding van de huurtermijn wordt er per dag  1,- boete van de borg van in rekening gebracht. Is het spel na 20 dagen na ingang van de huurdatum nog niet teruggebracht, dan verlies je de volledige borg.
  • De gehuurde puzzel dient schoon en compleet te worden ingeleverd. Stop (onderdelen van) de puzzel NIET in de vaatwasser. Maak schoon met een handsopje en/of vochtige reinigingsdoekjes.
  • Mocht er onverhoopt schade aan de puzzel zijn ontstaan, dan zal de borg verrekend worden voor de aanschaf van een nieuw spel. 
  • Je bent te allen tijden zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jezelf, je hond en de omgeving.
De volledige voorwaarden van de huurovereenkomst ontvang je via de mail bij de bevestiging voor het te huren spel.

Ik heb een vraag over Honden Speel-o-theek