Uitdagende en leuke hondentraining bij Doderer Hondenschool in Leiden/Leiderdorp

Hondentraining bij Doderer Hondenschool in Leiderdorp/Leiden staat altijd in het teken van het belonen van positief gedrag van de hond. In elke hondencursus, workshop en privé-afspraak stimuleren we gewenst gedrag met verschillende beloningsmethoden en negeren negatief gedrag zoveel mogelijk. Of je nu in groepsverband traint om je hond te laten socialiseren met andere honden en mensen of in een privétraining wilt werken aan omstandigheden waar je thuis tegenaan loopt: er is voor elk wat wils!

Intake voor groepsles

Wil je als nieuwe cursist graag deelnemen aan een groepstraining, dan plannen we eerst een intake in (Dit geldt niet voor puppy-eigenaren met een pup van 9-14 weken). Met deze intake kunnen wij ons een goed beeld vormen van jou en je hond. We kijken wat je hond eventueel al aan basiscommando’s kent en opvolgt (of als dit nog niet aanwezig is, weten we ook welke groep passend is), en hoe je hond zich gedraagt tegenover ons en op de trainingslocatie. Uiteraard kun jij ook je voorkeuren doorgeven en vertellen wat je graag met je hond wilt trainen en leren. Aan de hand daarvan kunnen wij een juiste inschatting maken voor een passende groep, waar je direct bij kunt instromen indien er plek is, of op de wachtlijst komt.

De diverse trainingsmogelijkheden

Hieronder vind je een overzicht van alle hondencursussen bij Doderer Hondenschool in Leiderdorp/Leiden. Nieuwsgierig? Klik op een van de hondentrainingen voor meer informatie. Hopelijk zien we jou en je hond snel!

Puppycursus

De eerste levensfase van een pup is ontzettend belangrijk. In deze periode is het van belang om een liefdevolle relatie op te bouwen en de pup goede gewoontes aan te leren. Met onze puppycursus geef je je pup de juiste basis.

Gedrags- en gehoorzaamheidstraining jonge honden

In de pubertijd zoekt je hond de grenzen maar wat graag op! In de gedrag- en gehoorzaamheidstraining leert je hond ook tijdens de puberale fases netjes te gehoorzamen. 

Gevorderde gedrags- en gehoorzaamheidstraining

Bij onze hondenschool kun je altijd door blijven trainen in Gedrag- en gehoorzaamheid. Elke keer dat je een klas opschuift, wordt het niveau lastiger!

Apport - hondensport

Jij en/of je hond nog geen ervaring in het apporteren? In deze cursus worden de  basisbeginselen op een leuke en speelse manier aangeleerd.

Apporteer- en jachttraining

Apport over land, uit water en uit zicht: met onze apporteer- en jachttraining zetten we het hele genenpakket van je hond aan het werk.

Funtraining: sport & spel

Door de tunnel rennen, over hoogtesprongen springen en op een balanskussen staan: in deze cursus introduceren we diverse hondensportdisciplines. Er zijn ook gevorderdenklassen. 

Honden-bootcamp

Streef je gezonde en actieve levensstijl na door zelf een bootcamp-sportles te volgen, waarbij je hond gewoon mee kan!

Online hondenschool

Komen de tijden van de groepslessen je net niet uit of woon je ver weg?
Met onze Online Hondenschool haal je de cursus gewoon in huis!

Privétraining

Individuele begeleiding voor jou en je hond, waar en wanneer het jou uitkomt, met focus op de zaken die er voor jou toe doen. Lekker flexibel!

Workshop: Gebruik hondenfluit

Welke fluit is juist, hoe leer ik de hond te reageren op de fluit en hoe leer ik verschillende commando’s aan? Met deze en andere vragen gaan we aan de slag tijdens deze workshop.

Workshop: Vuurwerk en andere harde geluiden

Je hond bang voor onweer, voorbijrazende vrachtwagens of vuurwerk? In de workshop Vuurwerk & andere harde geluiden leert de hond rustig te wennen aan diverse onverwachte geluiden, zodat deze situaties in de toekomst minder stressvol zijn.

Workshop: Show- en ringtraining

Jij weet natuurlijk allang dat jouw viervoeter de mooiste is! Met onze show- en ringtraining overtuig je straks ook de keurmeesters op de hondenshow of clubmatch (exterieurshow).