Onweer, een knappende ballon, harde muziek, een voorbijrazende trein of afstekend vuurwerk. Zo’n harde plof, knal of sirene kan van je vrolijke viervoeter opeens een angstig beestje maken. Een gestreste hond is niet leuk voor het dier zelf, en niet voor jou als eigenaar. Is je hond bang voor vuurwerk, lawaai of harde geluiden? Dan biedt onze Workshop Vuurwerk & andere harde geluiden uitkomst. Tijdens de workshop leren we de hond in een geleidelijk tempo te wennen aan diverse onverwachte (geluids)situaties, zodat de ervaring minder stressvol zal zijn voor zowel hond als eigenaar.

Wat leert de hond bij de vuurwerk & andere harde geluiden-workshop?

Tijdens de cursus leer je te kijken naar je hond: welk gedrag vertoont je hond en welke (stress)signalen laat je hond zien voor, tijdens en na het horen van een onverwacht hard geluid? Voor elke hond kan de reactie namelijk ontzettend verschillen: de ene hond verstijfd terwijl de andere hond liever in een hoekje wegkruipt of het zelfs op een blaffen zet. In het begin van de workshop leer je de signalen van jouw hond te herkennen.

Daarna gaan we dit gedrag aanpakken. We leren de hond rustig te wennen aan verschillende harde geluiden en op de juiste manier te reageren wanneer hij of zij ergens van schrikt. Ook leren we jou als eigenaar hoe je in die situaties het beste kunt handelen. Gaandeweg zal de hond leren dat het horen van harde geluiden oké is en zodoende die situaties als minder stressvol ervaren.

hond-vuurwerk-harde-geluiden

Al in september, oktober of november van start met de hond en vuurwerktraining?

Met je hond vuurwerktraining al maanden van tevoren volgen? Het lijkt misschien overdreven, want de jaarwisseling laat nog even op zich wachten, maar dit is juist hét moment om je hond te trainen rustig te blijven wanneer er vuurwerk wordt afgestoken. Er vroegtijdig bij zijn zorgt ervoor dat er genoeg tijd is om de hond in een rustig tempo te laten wennen aan het vuurwerk. Zo zullen jij en je hond allebei minder stressvol het nieuwe jaar ingaan.

Tijdens de cursus (zoals hierboven besproken) leren we de hond rustig wennen aan en omgaan met het geluid (en opspringend licht!) van vuurwerk. Ook geven we je handige tips die je op oudejaarsdag zelf kunt uitvoeren om je hond voor te bereiden op de jaarwisseling, zodat de aanloop naar 12 uur en het knalspektakel voor jezelf en de hond zo soepel mogelijk verloopt. Gelukkig nieuwjaar!

vuurwerktraining-bange-hond

Voor welke hond is de vuurwerkworkshop geschikt?

Deze cursus is geschikt voor alle hondenrassen en -leeftijden die op welke manier ook stress ervaren of ongewenst gedrag vertonen (angstig of juist aanvallend) bij het horen van harde geluiden. Of je hond nu stress vertoont bij het afsteken van vuurwerk of schrikt wanneer er onweer hoorbaar is, de cursus is een mooi uitgangspunt om honden in diverse onverwachte (geluids)situaties minderstress vol te laten zijn.

Je alvast verdiepen in de materie? Lees dan onze blogartikelen over hond en vuurwerk:

Informatie hondenworkshop vuurwerk en andere harde geluiden

De hondenworkshop Vuurwerk & andere harde geluiden worden gegeven op de woensdagavond. Voor de eerstvolgende startdata, zie onze agenda.
De cursus vindt plaats op het hondentrainingsterrein van Doderer Hondenschool in het Ghoybos.

Ik wil me aanmelden voor Workshop hond: Vuurwerk & andere harde geluiden

  • Info hond

  • Info eigenaar

  • Stel hier nog je vraag of geef aanvullende informatie over jezelf/hond