Bij Doderer Hondenschool staat de gezondheid en veiligheid van hond en eigenaar nog altijd voorop! Gedurende de lockdown hebben wij coronamaatregelen opgesteld en veel tijd en moeite gestoken om de hondentrainingen steeds zo aan te passen (geen groepstrainingen, aangepaste groepstrainingen) om de hondentrainingen volgens de regels vanuit de overheid en het RIVM toch doorgang te kunnen geven. Omdat de maatregelen onderhevig zijn aan versoepelingen of verstrengingen, passen wij elke keer onze maatregelen daarop aan. Hierover zullen wij jou als cursist altijd tijdig (via mail) informeren. De basismaatregelen vind je hieronder. 

Coronamaatregelen voor, tijdens en na de hondentrainingen

 • Kom het liefst alleen, of hooguit met 2 personen naar de hondentraining. Dit om de hoeveelheid mensen op en rond het trainingsterrein te beperken.
 • Om zoveel mogelijk afstand van elkaar te kunnen bewaren tijdens de urenwisselingen, hebben we een nieuwe looproute voor jullie ingesteld.
  – Voorafgaand aan de training: blijf op de parkeerplaats totdat een van ons (Peter of Frances) je ophaalt. Dit zodat eerdere trainingsgroepen het veld rustig kunnen verlaten.
  – Betreding van het trainingsveld gaat zoals normaal: via de parkeerplaats het hek openen van het losloopgebied en via onze normale ingang het trainingsveld oplopen.
  – Echter, het verlaten van het veld is nu aangepast en gebeurd via de grote hekken die zich aan de kopse kant van het veld bevinden, gelegen aan het fietspad. Zo vermijden we het passeren van te veel mensen langs elkaar.
 • Zoals in voorgaande berichten door ons al geadviseerd, maar hierbij met nadruk: neem je eigen voerbeloningen en speeltjes mee (voor apporteertraining dummy’s e.d.).
 • Gebruik van mondkapjes is naar eigen behoefte. Respecteer elkaars keuze.

De 1,5-meter regelgeving

Geldt voor de lockdown de 1,5-meter afstand, dan zullen wij vanuit Doderer Hondenschool: 

 • het veld verdelen in trainingsvakken waarin jij als cursist samen met je hond genoeg ruimte hebt om te trainen. Met de trainingsvakken houden wij rekening met de 1,5-meterwetgeving.
 • ervoor zorgen dat er hygiënische handgel aanwezig is voor iedereen om te gebruiken voor, tijdens of na de hondentraining.
 • erop letten dat iedereen gepaste afstand houdt van elkaar en zullen, als het nodig is, cursisten hierop aanspreken.
 • iedereen erop attenderen fysiek contact tussen trainers en cursisten en cursisten onderling te vermijden
 • minder gebruikmaken van trainingsmateriaal (en het onderling delen ervan). Wanneer we wel gebruikmaken van onze trainingsmaterialen, vragen we iedereen vooraf de handen te reinigen. Bij inlevering van de spullen vragen we ook weer om schoon te maken.

Wat jij als cursist kunt doen

Ook als cursisten is het belangrijk met een aantal punten rekening te houden, om het voor jezelf en de andere aanwezigen veilig en leuk te houden. We vragen van je om:

 • thuis te blijven wanneer je last hebt van (milde) gezondheidsklachten zoals niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten en verhoging tot 38 graden koorts. Informeer ons hierover.
 • gepaste afstand te houden van andere cursisten en fysiek contact als handen schudden te vermijden.
 • regelmatig je handen te wassen: in ieder geval voordat je naar de hondentraining komt en meteen erna.
 • te hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog.
 • eigen materiaal mee te nemen. Omdat we minder gebruik zullen maken van onze trainingsmaterialen, moedigen we dit erg aan. Dus heb je een speeltje, dummy en/of lange lijn zelf thuis, neem vooral mee. Representatieve speeltjes zijn bij ons ook altijd te koop; deze kunnen we coronaproof uitdelen.

We houden de berichtgevingen vanuit het RIVM en de overheid in de gaten. Mocht er tussentijds iets veranderen, dan zullen wij daarnaar handelen en jullie hier zo snel mogelijk van op de hoogte stellen.