Tot 6 april geen hondentraining in groepsverband

 In Nieuwsbericht

Beste cursisten van Doderer Hondenschool,

Het is een onrustige tijd. Sinds een paar weken staat het leven in Nederland en de rest van de wereld op zijn kop. Zoals jullie waarschijnlijk vandaag ook hebben meegekregen in de persconferentie vanuit het kabinet van vandaag, zijn de coronamaatregelen aangescherpt. Deze aanpassingen hebben ook gevolgen voor onze hondentrainingen.

Wat betekent dit voor de lopende hondentrainingen?

Het kabinet heeft besloten dat alle bijeenkomsten tot 1 juni zijn verboden. De eerder vastgestelde ondergrens van maximaal 100 mensen is hierbij komen te vervallen. Dit heeft helaas ook gevolgen voor onze lopende hondentrainingen in groepsverband en betekent dat wij tot nadere berichtgeving vanuit het kabinet de lopende hondentrainingen stopzetten.

Uiteraard begrijpen wij de regelgeving vanuit het kabinet en staan wij achter deze beslissing. Gezondheid van ons allemaal staat voorop.

Vragen of problemen met de opvoeding van de hond? Neem contact met ons op!

Maar wij begrijpen ook dat deze aangescherpte regelgeving voor jullie als hondeneigenaar even aanpassen is: geen hondentraining, maar wel een puppy of al wat oudere hond die een goede begeleiding nodig heeft, die probeert de grenzen op te zoeken en misschien commando’s niet helemaal op wil volgen. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen mocht je vragen of problemen ondervinden met de opvoeding van je hond in het algemeen. We zijn te bereiken via mail of telefoon en proberen je zoveel mogelijk bij te staan.

Is het coronavirus gevaarlijk voor mijn hond?

We begrijpen dat met het coronavirus misschien ook de vraag opkomt of COVID-19 besmettelijk is voor de hond, dat de hond het virus wellicht kan overbrengen op mensen, of dat wij als eigenaar het coronavirus aan onze hond kunnen overdragen. Voor zover bekend is dit niet het geval: honden lopen geen gevaar met betrekking tot het coronavirus. Voor meer achtergrondinformatie over het virus en waarom dit niet gevaarlijk is voor je trouwe viervoeter, verwijzen we je graag naar ons uitgebreide blogartikel “Het coronavirus en mijn hond: hoe zit dat?

We zullen de website up-to-date houden omtrent informatie over de hondentrainingen rondom de corona-epidemie.

Voor nu wensen we iedereen sterkte en vooral een goede gezondheid. Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Hartelijke groet,

Peter en Frances

Recommended Posts

Leave a Comment