Frances behaald 2e examen voor opleiding Kynologisch Instructeur

 In Nieuwsbericht

Frances is weer een stap verder gekomen in haar opleiding tot hondenspecialist! In juli behaalde ze het eerste onderdeel en dit weekend heeft ze het tweede examenonderdeel met succes afgerond. Op naar het derde en laatste onderdeel van de opleiding voor Kynologisch Instructeur (KG) van de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding. Maar nu eerst feest vieren! 😉

Wat is een Kynologisch Instructeur?

Een Kynologisch instructeur is een specialist die eigenaren en hun hond helpt en ondersteund bij opvoeding, heropvoeding, training en eventuele gedragsproblemen van honden van alle rassen en leeftijden. Hiervoor dien je fundamentele kennis te hebben over diverse hondenrassen (en dat zijn er nogal wat!) en de daarbij horende specifieke kenmerken en levensbehoeften. Daarnaast is het van belang te weten hoe honden leren en dus informatie opnemen, welk gedrag honden kunnen vertonen, waarom ze dit laten zien en hoe je dit gedrag positief kunt omvormen. Ook veiligheid staat centraal: veilig lesgeven, maar ook medische kennis om zowel cursist als hond goed te kunnen begeleiden. Daarbij is algemene gezondheidskennis over de hond, EHBO voor honden en kennis over besmettelijke ziekten, aandoeningen en lichamelijke klachten bij honden noodzakelijk.

Bij Doderer Hondenschool blijven we onszelf ontwikkelen. De opgedane kennis brengen we dan ook direct in praktijk. Daar zul jij met je hond op onze hondentrainingsavonden direct van profiteren!

Recommended Posts
vlag-doderer-hondenschoolvlag-doderer-hondenschool