Hondenworkshop Vuurwerk & andere harde geluiden

Onweer, een knappende ballon, harde muziek, een voorbijrazende trein of afstekend vuurwerk. Zo’n harde plof, knal of sirene kan van je vrolijke viervoeter opeens een angstig beestje maken. Een gestreste hond is niet leuk voor het dier zelf, en niet voor jou als eigenaar. Is je hond bang voor vuurwerk, lawaai of harde geluiden? Dan biedt onze Workshop Vuurwerk & andere harde geluiden uitkomst. Tijdens de workshop leren we de hond in een geleidelijk tempo te wennen aan diverse onverwachte (geluids)situaties, zodat de ervaring minder stressvol zal zijn voor zowel hond als eigenaar.

vuurwerk-angst-hond-trainen

Wat leert de hond tijdens de workshop Vuurwerk & andere harden geluiden?

Tijdens de cursus leer je te kijken naar je hond: welk gedrag vertoont je hond en welke (stress)signalen laat je hond zien voor, tijdens en na het horen van een onverwacht hard geluid? Voor elke hond kan de reactie namelijk ontzettend verschillen: de ene hond verstijfd terwijl de andere hond liever in een hoekje wegkruipt of het zelfs op een blaffen zet. In het begin van de workshop leer je de signalen van jouw hond te herkennen.

Daarna gaan we dit gedrag aanpakken. We leren de hond rustig te wennen aan verschillende harde geluiden en op de juiste manier te reageren wanneer hij of zij ergens van schrikt. Ook leren we jou als eigenaar hoe je in die situaties het beste kunt handelen. Gaandeweg zal de hond leren dat het horen van harde geluiden oké is en zodoende die situaties als minder stressvol ervaren.

vuurwerktraining-bange-hond

Vuurwerktraining voor de hond in september, oktober of november?

Met je hond vuurwerktraining al maanden van tevoren volgen? Het lijkt misschien overdreven, want de jaarwisseling laat nog even op zich wachten, maar dit is juist hét moment om je hond te trainen rustig te blijven wanneer er vuurwerk wordt afgestoken. Er vroegtijdig bij zijn zorgt ervoor dat er genoeg tijd is om de hond in een rustig tempo te laten wennen aan het vuurwerk. Zo zullen jij en je hond allebei minder stressvol het nieuwe jaar ingaan.

Tijdens de cursus (zoals hierboven besproken) leren we de hond rustig wennen aan en omgaan met het geluid (en opspringend licht!) van vuurwerk. Ook geven we je handige tips die je op oudejaarsdag zelf kunt uitvoeren om je hond voor te bereiden op de jaarwisseling, zodat de aanloop naar 12 uur en het knalspektakel voor jezelf en de hond zo soepel mogelijk verloopt. Gelukkig nieuwjaar!

vuurwerktraining-doderer-hondenschool

Voor welke honden is de workshop vuurwerk en andere harde geluiden geschikt?

Deze cursus is geschikt voor alle hondenrassen en -leeftijden die op welke manier ook stress ervaren of ongewenst gedrag vertonen (angstig of juist aanvallend) bij het horen van harde geluiden. Of je hond nu stress vertoont bij het afsteken van vuurwerk of schrikt wanneer er onweer hoorbaar is, de cursus is een mooi uitgangspunt om honden in diverse onverwachte (geluids)situaties minderstress vol te laten zijn.

Je alvast verdiepen in de materie? Lees dan onze blogartikelen over hond en vuurwerk:

  1. Waarom heeft mijn hond vuurwerkangst?
  2. Vuurwerktraining voor de hond: begin op tijd!
  3. Zelf thuis aan de slag met vuurwerk en je hond
  4. Je hond bang voor vuurwerk? 12 lastminutetips

Cursusinformatie hondenworkshop Vuurwerk & andere harde geluiden

De hondenworkshop Vuurwerk & andere harde geluiden bestaat uit 5 lessen.
Trainingsmogelijkheden zijn op de woensdagavond
De cursus vindt plaats op het trainingsterrein van Doderer Hondenschool in het Ghoybos.